Uranus Logo

Behandeling

Wanneer de qi van het lichaam uit balans is kan dat met behulp van TCM gecorrigeerd worden. Er zijn verschillende methoden om een punt op een meridiaan te behandelen, in de acupunctuur gebeurd dit door een heel dun naaldje in dat punt aan te brengen.

Na verloop van tijd zal deze balans door het lichaam vanzelf overgenomen worden, waardoor de klachten verminderen of zelfs geheel verdwijnen.

De naam ‘Secuur’ heb ik niet voor niets voor mijn praktijk gekozen. De reden hiervoor is dat dit staat voor wie ik ben. Dit zeggen vooral de mensen die mij goed kennen en veel met mij te maken hebben. In mijn werk ben ik enorm secuur en erg veeleisend voor mijzelf. De lat ligt voor mij altijd hoog en dat merkt u ook in de behandeling.  Ik neem daarom de tijd om samen met u te komen tot een goed behandelplan. Dit is de reden dat het eerste gesprek meer tijd in beslag neemt dan de  vervolgafspraken. Het doel is om u met een goed gevoel in lichaam en geest weer naar huis te laten gaan.

Tijdens het eerste consult zal uw klacht uitgebreid besproken worden, wordt er een diagnose gesteld en in de meeste gevallen zal dan ook de eerste behandeling plaatsvinden.

Hierdoor zal de behandelduur de eerste keer 90 minuten zijn. Vervolgbehandelingen duren 45 tot 60 minuten.

Doorgaans zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig, echter als een klacht chronisch is en een langere tijd aanwezig is kan het zijn dat er meer behandelingen moeten volgen.

Dit zal tijdens het eerste consult met u besproken worden.